Mark Rutte komt op voor bekritiseerde schrijver Pim Lammers: ‘Het vrije woord is een groot goed’

Pim Lammers Mark Rutte

Een aantal dagen geleden lieten we jullie nog zien dat Monique Smit (Je weet wel, dat zusje van die ene zanger uit Volendam) een schrijver van de Kinderboekenweek 2023 onder de loep nam. Wat bleek nou? Deze Pim Lammers heeft in het verleden teksten geschreven voor volwassenen waar de verhouding tussen kind en volwassene op z’n zachtst gezegd een beetje de verkeerde kant op lijkt te gaan.

‘Een warm gevoel trekt door Jaspers lichaam

Zo schreef hij ooit het volgende op in één van zijn boeken: ‘De trainer schrikt niet, trekt zijn hand ook niet terug maar maakt van de zachte kneep een ritmisch bewegen. Een warm gevoel trekt kruipend door Jaspers lichaam.’ Het verhaal gaat verder: ‘Een tweede vinger verdwijnt verkennend onder de onderbroekrand. De vingers strelen de huid onder de stof, langzaam voelen ze aan de paar haartjes op Jaspers onderbuik.’

Doodsbedreigingen voor schrijver Pim Lammers

Nadat Monique Smit hier op haar Instagram-account aandacht aan schonk ontving schrijver Pim Lammers talloze doodsbedreigingen. Bovendien trok hij zich terug als schrijver van de Kinderboekenweek. De kwestie loopt intussen zo hoog op dat zelfs Mark Rutte er op zijn Twitter-account aandacht aan schenkt: Hij schrijft: “het vrije woord is een groot goed in onze rechtstaat. Alleen de rechter stelt grenzen. Doodsbedreigingen zijn onaanvaardbaar.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties