Blokfluitdocente uit is boos op ‘Fluitlied’ Bas Hoeflaak: ‘Niet goed voor imago van instrument’

Bas Hoeflaak fluit

Met inmiddels bijna 2 miljoen views op YouTube is het ‘fluitlied’ van Bas Hoeflaak een ware hit op social media. Mits jij de afgelopen week niet ergens onder een steen hebt geleefd is de kans vrij groot dat je de video van LOL: Last One Laughing van Amazon-Prime wel ergens voorbij hebt zien komen. In de show waar tien cabaretiers elkaar aan het lachen moeten proberen te krijgen is het Bas Hoeflaak die met zijn blokfluit de show steelt.

Niet goed voor het imago van de blokfluit

Toch kan niet iedereen lachen om het fragment waar de blokfluit een hoofdrol speelt. Eén van hen is blokfluitspeelster én blokfluitdocente Gerlinde Neerle. In een interview met Hart van Nederland laat ze weten dat dit niet goed is voor het imago van het instrument. “Dat vind ik heel erg jammer”, aldus de blokfluitist, die zegt er juist zo hard voor te vechten om het instrument op de kaart te zetten. Met dit soort video’s wordt al dat werk tenietgedaan, zegt ze.

‘Tenenkrommend’

Toen Neerle de beelden voor het eerst zag wist ze het meteen. “Het is weer raak. Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat hij laat horen is verschrikkelijk”. Bovendien laat ze weten dat Bas Hoeflaak duidelijk geen ervaren blokfluit-speler is: “Je ziet direct dat hij nog nooit op een blokfluit heeft gefloten, hij houdt namelijk zijn verkeerde hand boven. Het geluid dat uit de fluit komt is tenenkrommend.” Bekijk hieronder het fragment dat op dit moment zo hard viraal gaat:

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties