Youp van ‘t Hek steunt Yvonne Coldeweijer: ‘Rachel Hazes ziet er écht uit als een gecremeerde kroket’

Youp van 't Hek & Yvonne Coldeweijer

Het jaar 2023 is nog maar net één maand uit en toch is het woord (of eigenlijk woorden) van het jaar al bekend: ‘gecremeerde kroket’. Dat is de benaming die Yvonne Coldeweijer gaf aan Rachel Hazes op haar juicekanaal. De rechtbank besloot onlangs echter dat Yvonne die benaming nooit meer mag gebruiken. Er zou zelfs een boete van 50.000 euro op staan.

Youp van ‘Hek begrijpt niets van kroketverbod

Youp van ‘t Hek begrijpt helemaal niets van het kroketverbod, zo laat hij weten in zijn nieuwste column in de VARA-gids. “Mag je een gecremeerde kroket een gecremeerde kroket noemen of moet de rechter daar een stokje voor steken omdat het beledigend is voor de gecremeerde kroket, terwijl die er toch echt uitziet als een gecremeerde kroket?”

‘Blonde roddelgleuf’

Volgens Youp had Rachel Hazes ook gewoon met een bijnaam voor Yvonne Coldeweijer moeten komen zoals ‘blonde roddelgleuf’. “En dan mogen zij het over gecremeerde kroketten hebben. Het praat gemakkelijker en vrolijkt de boel lekker op.” Al heeft Rob Goossens dat volgens hem niet nodig. “Is dat niet al scheldwoord op zich? Dat je tegen iemand zegt: ‘Wat ben jij een Rob Goossens!’”

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties